anyatejet adó anyák

Anyatejet adó Anyák köszöntése

Öröm, hála, köszönet, biztonságérzés, jókedv, egészség, tisztelet, megbecsülés, bizalom, elfogadás és még sorolhatnám milyen pozitív életérzést adott kis családunknak, hogy voltak (vannak) Édesanyák, akik a saját gyermekük táplálása mellett vállalták, hogy adnak azoknak is, akik valamilyen oknál fogva nincs erre lehetőségük.

Sokszor nem is tudjuk milyen hatással vagyunk másokra tetteinkkel. Olykor talán megszólal bennünk egy hang, ami arra késztet, hogy osszuk meg másokkal, amink van. Még akkor is, ha ez kis kellemetlenséggel jár. Lépjünk ki komfortzónánkból, hátha ezzel másokon segíthetünk! Így tettek mindazok, akik eljuttatták az anyatejet adó anyáktól hozzánk a friss táplálékot: orvosok, védőnők, “futárok”, és nem utolsó sorban ti, anyatejet adó Anyukák. Vettétek a fáradtságot, s vállaltátok a kivizsgálásokat, tej leadását, papírmunkákat! Plusz időt, energiát; olykor benzint, utazást vállaltatok azért, hogy más is részesüljön a jóból.

Talán minden anyatejet (női tej) fogadó anyuka nevében mondhatom: köszönjük áldozatotokat! Nagyon jót tettetek velünk!

Elgondolkodtatok azon, vajon kikhez jut el ez az egészségmegőrző táplálék? Kiknek segítetek? Milyen nagy hatással vagytok másokra?

Hadd mondjam el történetünket!

anyatejet adóFérjemmel már házasságunk elején elhatároztuk, hogy örökbe fogadunk. Már 2 éve meg voltak a papírjaink, s még mindig vártunk. Elhatároztuk, hogy most már nem görcsölünk, s a 2014/15-ös tanévet képzésekre, magunk és egymás jobb megismerésére szánjuk. A babakérdés a “listán” hátrébb került.
S lám-lám, amikor nem is számítottunk rá, 2015 január elején megérkezett a várva várt csodánk! :) Másfél naposan láttuk először, s ekkor az i-re pont került: igen, ő a mi lányunk!

Csodálatos, érdeklődő tekintetű, egészséges kislány! 4 naposan már haza is hozhattuk.
Szóval, volt kb. 4 napunk, hogy “kiokosodjunk” és beszerezzünk mindent, ami egy újszülöttnek kell. Kedves családtagjaink és barátaink, ismerőseink segítettek minket. Volt, aki megkérdezte mire van még szükségünk, van-e elég rugdalózónk…? Nem nagyon tudtam felelni. Még azt sem tudtam akkor, hogy mi a különbség body és rugdalózó között. Így talán érthetőbb, hogy a “női tej” lehetőségéről aztán végképp nem tudtam még. Tudatában voltam annak, hogy az anyatej a legegészségesebb táplálékforrás egy csecsemőnek és jó lenne adni. Nekem nem lehetett. Hát akkor mit tehetek? Hála Istennek nagyon segítőkész, a fel nem tett kérdésekre is bő választ adó védőnőnk elmondta, hogy van lehetőségünk igényelni más anyáktól származó anyatejet (női tej).

Már az első hetekben adhattunk így anyatejet a tápszer mellé. Óriási megkönnyebbülés volt ez számomra. Azt gondoltam: de jó, így kislányunk is megkapja az esélyt, hogy egészségesebben fejlődhessen! 8 hónapig kaptuk. Mindent megitta, nagyon szerette! Nem is volt beteges soha, jól fejlődött!

A sok bizonytalanságban, új élethelyzetben nagyon sokat jelentett, hogy minden héten adhatunk babánknak ilyen módon anyatejet.

Ezúton is nagy elismerés áldozathozatalaitokért, kedves anyatejet adó Anyukák!

Remélem mások is hasonlóan részesülnek majd a jóból, s egyre többen megtapasztalják: az “áldozattal járó jó ” cselekvése még nagyobb áldást, jót eredményez. Jelen esetünkben anyukának és apukának megnyugvást, örömöt, biztonságérzetet; a kisgyermeknek egészséget, jó táplálékot, örömforrást biztosítottatok!

Köszönjük!

Ma már 15 hónaposak is elmúltunk, s ma is örömmel emlékezünk vissza. Kívánunk még sok-sok tejet és jó egészséget Nektek és Gyermekeiteknek!

Szeretettel és tisztelettel:
Bónya Csaba, Bónyané Szebegyinszki Janka, és a jó étvágyú Bónya Rebeka

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone