Anyatejgyűjtő Állomás

1 üveg anyatej

Az Anyatejgyűjtő Állomás kettős céllal jött létre.

Egyrészt feladata összegyűjteni az anyatejet azon édesanyáktól, akiknek a saját gyermekük szoptatásán túl többletként termelődő anyateje is van, másrészt az anyatejadó édesanyák segítségével anyatejjel ellátni azokat a beteg, koraszülött és kis súlyú újszülötteket, akiket édesanyjuk anyatejjel táplálni nem tud.

Egy liter anyatej 3500 Ft, amely adómentes jövedelem az anyatejadó anyáknak, ugyanakkor ingyenes a rászorulók számára!

 

Anyatejgyűjtés képekben:

Büszkék vagyunk rá, hogy több mint 50 éve a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Anyatejgyűjtő Állomása 12 kórház PIC és koraszülött osztályának és az otthoni gondozásban lévő rászoruló csecsemőinek biztosítja az anyatejet.

Hálásak vagyunk azoknak az anyatejet leadó édesanyáknak, akik önzetlen segítségükkel életben tartják az ország koraszülött babáit és mindazokat a csecsemőket, akiket édesanyjuk nem tud ily módon táplálni. Intézetünk számukra segítséget nyújt a vizsgálatok gyors és szervezett lebonyolításában, így csak egyszer kell eljönniük gyermekkórházunkba, egyszerre végezzük el számukra az összes szükséges vizsgálatot.

Dr. Nagy Anikó PhD. főigazgató főorvos minden lehetséges alkalommal felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, hogy az anyatej tartalmazza az újszülött és a csecsemő számára az optimális fejlődéshez szükséges anyagokat, a legkönnyebben emészthető formában, legelőnyösebb összetételben, legmegfelelőbb mennyiségben, továbbá hozzájárul az immunológiai éréshez, a csont- és idegrendszer megfelelő fejlődéséhez, a mozgásfejlődéshez, az értelmi és érzelmi élet megfelelő alakulásához.

Szeretettel várunk minden anyatejet adó édesanyát!
Azok az édesanyák, akik anyatejgyűjtő állomáson adják le az anyatejet, 3500 forintot kapnak annak literéért, mely adómentes, a rászorulók pedig ingyen juthatnak hozzá az anyatejhez.

Az édesanyáknak csak egyszer kell eljönniük gyermekkórházunkba, itt egyszerre elvégzik számukra az összes szükséges vizsgálatot, külön kísérjük őket a vizsgálatokra, segítséget kapnak a gyors és gördülékeny vizsgálatokban, mely alatt szakemberek vigyáznak kisbabájukra.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet nyújt segítséget a vizsgálatok gyors lebonyolításában:

 • Vérvételt HIV ellenanyagszűréshez helyben, mely akár a várandósság alatt elkészíthető
 • Beutaló nélküli székletvizsgálatot, bőrgyógyászatot, Wassermann vizsgálatot, tüdőszűrő vizsgálatot biztosít
 • Begyűjti a többlet anyatejet
 • Bevizsgálja az anyatejet hamisítás kizárására és mikrobiológiai vizsgálatot végez
 • Pasztörizálást végez
 • Steril üvegeket, fertőtlenítőszert ad
 • Háztól elszállítja az anyatejet, rugalmasan
 • Eljuttatja a kórházaknak és az igénylőknek
 • Higiénés tanácsadással segít
 • Havonta utalja a leadott anyatej árát
 • Gyógyszerszedéssel kapcsolatban információt ad
 • Ingyenes mellszívó készüléket és/vagy „mikrós-sterilizáló” eszközt kölcsönöz

Anyatejgyűjtő Állomás:
1131 Budapest Madarász Viktor u. 22-24. (A Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegének területén.), Tel: 06-1349-85-74, E-mail: anyatej@heimpalkorhaz.hu

Videó elérhető ezen a linken: Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet anyatejgyűjtő állomása