egyre kevesebb tej

Sziasztok!

Sziasztok! 

Az én nevem Kormos Kata Lilien, 2003. május 2-án láttam meg a napvilágot szüleim második gyermekeként. A szülés gyors volt és komplikációmentes. A kórházban minden rendben volt Anyuval és velem is!

Amikor hazaértünk mindenki szeretettel várt minket, de a második héten Anyunak egyre kevesebb teje termelődött.

Az oka, Anyu orvosa szerint hormonális eredetű, amivel már korábban is sok problémája volt! A tej csak fogyott, én sírtam, Anyu sírt, Apu aggódott, mert mindenki tudta mekkora kincsről van szó! A következő lépés a tápszer volt, ami laktató ugyan, de az íze borzalmas és nem ad semmi védettséget a betegségek ellen, amit a drága Bátyám szívesen hordott be az én “védtelen” környezetembe, így volt ez a bárányhimlővel is!

Ekkor jött az önzetlen Anyukák által kínált tökéletes csemege az ANYATEJ!!!

A probléma nem ért véget a bárányhimlő veszélyével, mert a székletem kínkeserves erőlködésbe ment át és még a tápszer ízével sem békültem ki, ami annyit takar, hogy nem fogadom el, csak ha nagyon muszáj! A betegségeket könnyebben viselem és ellenállóbb a szervezetem velük szemben, mióta kapok Anyatejet! Sokan idegenkednek attól, hogy más Anyuka tejével etessék gyermeküket ezzel az elején az én Anyukám is így volt, de én imádom és a sok jó tapasztalatnak köszönhetően ő is megszerette, és azóta is kérjük, amikor csak lehet! Az étkezésem felét minimum kiteszi egy napi adag, de van, hogy többet is. A fejlődésem szépen halad, vidám és kiegyensúlyozott Manó vagyok, sokat mosolygok, az arcom szép piros, ami azt is jelenti a Dédnagymama szerint, hogy egészséges vagyok.

Még ma is kapom, és nagyon hálás vagyok minden tejtestvéremnek, hogy megosztják velem, és együtt hízhatunk!

Köszönöm azoknak a kedves Anyukáknak, akik időt és fáradtságot nem kímélve napról napra friss anyatejjel ajándékoznak meg engem és számtalan sorstársamat! Akit tudok, rábeszélek, hogy ha van felesleges tej, adják le a hozzájuk tartozó tejgyűjtőnél, mert ez tényleg életet menthet, nem feltétlenül az én esetemben de sajnos van ismerősünk, akinél 650 grammal született meg a Baba és esélye sem volt, hogy szoptasson! Remélem egy kicsit hozzá járultam ahhoz, hogy minél több Anyukát győzzünk meg arról szoptatás mindenek előtt, és ha van tejleadás, mert akinek van, el sem tudja képzelni milyen tragédia, ha nincs!

Köszönettel: Kormos Kata és Anyukája: Szathmáry Noémi

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone