anyatejadó leszek

Hogy mi motivált?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert az első gyermekem megszületése után bőven volt anyatejem.

Már a várandósságom alatt megfogalmazódott bennem, hogy ha megint így alakul,

A szülés utáni időszakban úgy tűnt, hogy megint bőven lesz anyatejem. Ahogy teltek a napok, a fagyasztó betelt az elraktározott mennyiséggel. Lassan nem maradt más választásom, mint kiönteni a felesleget. Ez az időszak csak addig tartott, amíg meg nem lettek az anyatej leadáshoz szükséges vizsgálatok eredményei (kb. 1 hét), így már a szülés utáni ötödik héten el tudtam kezdeni az anyatej leadást.

Mivel semmit nem tudtam arról, hogy hogyan lehetek anyatejadó, első lépésben felkerestem a Heim Pál Kórház anyatejadással kapcsolatos honlapját.

Elolvastam, mi a teendő, milyen vizsgálatok szükségesek. A leadáshoz szükséges rutinba elég hamar belejöttem, ebben nagyon sokat segítettek és támogattak az anyatej leadó állomás munkatársai, akik az első pillanattól kezdve mindig készséggel rendelkezésre álltak és biztattak.

Hogy mi motivált? Az, hogy segítsek más babáknak, akiknek valamilyen oknál fogva nem jut elegendő anyatej.

Látom az én babámon is, hogy milyen szépen fejlődik és azt az elvet vallom, hogy minden kisded megérdemli, hogy a számára legmegfelelőbb és legegészségesebb módon nőjön fel testileg, szellemileg és érzelmileg is.

Sztipanov Alexandra Tijana

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone