örökbefogadó

Az örökbefogadó szülőknek is nagy segítség az anyatej

Nálunk viszonylag későn, de mégis nagyon hirtelen jött a baba.

Mivel nem született gyermekünk, az örökbefogadás mellett döntöttünk. Úgy tudtuk, legkorábban jövő tavaszra várható a baba, de egy júniusi este megcsörrent a telefon, és másnap már haza is hozhattuk kilenc napos kislányunkat.

Az első pillanattól nagyon szeretjük őt, és szeretnénk neki mindent megadni, ami az egészséges fejlődéséhez szükséges. Egy nagyon lényeges dolgot azonban én nem adhatok meg neki: az anyatejet. Ezért nagyon örültem, amikor a védőnőnktől megtudtam, hogy Melinda is kaphat anyatejet, mert tudom, hogy egyedülálló összetételét a legkorszerűbb tápszer sem pótolhatja. Hetente háromszor, legtöbbször vele együtt elsétáltunk el az anyatejért, és a védőnők szeretetének és jóindulatának köszönhetően nagyon sok tanácsot és lelki segítséget kaptunk.

Melinda szépen kigömbölyödött, nagyon jól fejlődik, egészséges és vidám kislány. Biztos vagyok benne, hogy ez annak is köszönhető, hogy élete első három hónapjában anyatejet kaphatott. Annak, hogy nem szoptathattam, hanem cumisüvegből kapta a tejet volt egy jó oldala is: az apukája is gyakran etette, és talán ez is szerepet játszott abban, hogy igazán szoros kapcsolat alakult ki közöttük már az első hetekben.

Nagyon jó, hogy azok a babák is hozzájuthatnak a legfontosabb táplálékhoz, az anyatejhez, akiket anyukájuk nem képes szoptatni.

Szeretettel és hálával gondolok azokra az édesanyákra, akiknek nem kevés dolguk mellett arra is van gondjuk, hogy leadják azt a tejet, amire saját gyermeküknek már nincs szüksége.

Némethné dr. Szerdahelyi Emőke

Kérjük, Ön is írja meg tapasztalatait az anyatej igénylésről, anyatej kapásról, gondolatait az anyatej adó anyáknak vagy az anyatejadásról, és küldje el nekünk e-mailben: anyatej@heimpalkorhaz.hu

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone