100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

Kiváló Országos Intézet 2019 elismerő címet kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

Üvegzseb

 

 

KÖZBESZERZÉSEK

 

Energetikai jelentés

 

Alapítványi beszámolók

 

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

Haemophilia alapítvány

Dr. Soltész Lajos Alapítvány

Intenzív kezelést igénylő gyermekek megmentéséért Alapítvány

 

A legjelentősebb fejlesztés, mely átadásra került a G épület.

A Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány és a Fővárosi Önkormányzat együttműködése kapcsán készült, közel 1,5 millárd Ft értékű beruházás, az Üllői úti Belgyógyászati tömb G.épülete, ahol a Belgyógyászati- és a Gasztroenterológiai- és Nephrológiai Osztályok , a Belgyógyászati Diagnosztikai Egység (Endoszkópia, SIDS Központ, Alvás Központ ) a Gyógytornaterem és a Tudományos Igazgatás kaptak elhelyezést.

Az épület a csecsemő-és gyermek ellátás területén a kor követelményeinek megfelelően a fővárosban egyedülálló, magas színvonalú, és európai szintű beteg -és szülő elhelyezésre nyújt lehetőséget.

Az év végén befejeződött az önálló Gyermekpszichiátriai Központ átadása a Delej utcában. Az Országos Pszichiátriai Intézet bezárását követően, szakmai többlet feladatként megtörtént az OPNI Gyermekpszichiátriai Osztályának befogadása, és korábbi feladatának teljes körű átvétele.

Az önálló, egyedi tervezésű, modern, biztonságos és a gyermekek számára kialakított épület kielégíti a speciális igényeket, és kórházunk biztosítja a teljes körű gyermekgyógyászati szakmai hátteret is.

A feladatot a 15 aktív és 15 rehabilitációs pszichiátriai ágy, a nappali ágyak és a járóbeteg szakrendelés kialakításával együtt, a Delej utcai Vérellátó épületének teljes átalakításával, 2009. decemberre rekord idő alatt hajtottuk végre.

2009-ben a Fővárosi Önkormányzat támogatásával befejeződött a Faludi utcai Fővárosi Gyermek-és Serdülő Menthálhigiénés Központ felújítása. A Delej utcai gyermekpszichiátriai szakrendelés és a korábbi Faludi utcai szakrendelés összevonása révén nemcsak szakember -és feladat koncentrációt hajtottunk végre, hanem egységessé vált a fővárosi gyermekpszichiátriai járóbeteg ellátás szakmai felügyelete is. Az eredeti infrastruktúra átalakításával a betegek számára kényelmesebb, a fogyatékosok fogadására is alkalmas rendelőt alakítottunk ki.

2009. decemberre a Fővárosi Önkormányzat támogatásával elkészült a Fővárosi Gyermekfogászati és Módszertani Központ (Smile Center). Ezt követően megtörtént a Huba utcai, és a Zoltán utcai telephely felszámolása is.Kialakítottuk a fővárosban hiányt pótló fogyatékos gyermek fogászati-és fogszabályozó, valamint szájsebészeti ellátás járóbeteg-és fekvőbeteg ellátásának szakmai feltételeit és intézményi hátterét. Megtörtént a fogászati prevenció és a gyermekfogászatok egy telephelyre történő összevonása.

2009. decemberre az intézmény elérte, hogy az országban egyedülálló módon, a felnőtt ellátástól független, SO1 minősítéssel befogadott és működő Gyermeksürgősségi Osztállyal rendelkezik.

A Sürgősségi Osztály a nap 24 órájában folyamatosan fogadja az akut betegeket és a vizsgálatot követően vagy 24 órán belüli végleges kezelést nyújtunk a gyermekeknek, és hazamehetnek vagy további kezelésre valamelyik kórházi osztályra kerülnek áthelyezésre. Az osztály végzi a többi akut ügyeletre való betegirányítást, és koordinálja a két nagy telephely közötti betegforgalmat is.

1998. szeptemberben kezdődött meg az integrált minőségügyi és környezetirányítási rendszer kiépítése a kórházban. Jelenleg 4 tanúsított rendszerrel rendelkezik a Heim Pál Gyermekkórház, melyek 2008. év végén kiterjesztésre kerültek a Madarász utcai fekvőbeteg és a Gyöngyösi utcai járóbeteg ellátó részlegekre is, ezek továbbfejlesztése 2009-ben megtörtént.

Ezzel befejeződött a két kórházrész minőségügyi összevonása, és a legmagasabb szintű tanúsítása. (ISO 9001:2008, ISO 14001:2001, MES).

Kórházunk alapítványi támogatások nélkül a jelenleg megszokott, és elvárt betegellátás mennyiségi és minőségi teljesítményét nem tudná biztosítani. Az alapítványok az épületek fejlesztésében, az eszközök pótlásában, ill. a speciális gyermekellátáshoz szükséges új technikai feltételek biztosításában nyújtanak segítséget. Hozzájárulnak a gyermekbarát környezet kialakításához (dekoráció, bútorok, játszóterek).