100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

Kiváló Országos Intézet 2019 elismerő címet kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

Kongresszusi beszámoló

MDT Gyermekbőrgyógyászati Szekció Továbbképző Tamfolyam

A Magyar Dermatológiai Társulat Gyermekbőrgyógyászati Szekciójának Továbbképző Tanfolyama idén május 6-8-án került megrendezésre. A tudományos programot az előző évekhez hasonlóan Szalai Zsuzsanna főorvosnő és a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztályának dolgozói állították össze. Számos meghívott hazai és külföldi előadó emelte előadásaival a konferencia tudományos színvonalát. A rendezvénynek egy új helyszín, az Aréna Pláza Hotel adott otthont, a technikai szervezést ezúttal is a Convention Budapest Kft. végezte.

kong_2010A tanfolyam első, védőnői napján az előadásokat közel 230 védőnő hallgatta, a gyermekbőrgyógyászat aktuális kérdései az ő aspektusukból kerültek megvitatásra.A tanfolyam második napján, a nagy érdeklődésre számot tartó diaklinika keretein belül, a Heim Pál Gyermekkórház érdekes eseteiből nyújtottak át egy csokorra valót a hallgatóságnak az előadók. Ismét felüdítő színfoltként hatott dr. Noll Judit interaktív kvíze; a 20. század elején divatossá vált abszint fogyasztás témájára felfűzött impresszionista festők műveiben gyönyörködhettünk, melyhez a zenei aláfestést a Duna trió adta. Ezt követően más hazai intézményekből meghívott előadók tartottak a gyermekbőrgyógyászathoz kapcsolódó, érdekes témájú előadásokat. A Münsteri Egyetemről vendégelőadóként érkezett Dr. Vinzenz Oji az ichthyosisok legújabb klasszifikációját ismertette, klinikai fotókkal gazdagon illusztrálva.

Az immár hagyománnyá vált Török Éva emlékplakettet idén Czinner Antal Professzor Úr kapta, a gyermekgyógyászatban végzett fáradhatatlan munkássága, és a gyermekbőrgyógyászok szakmai és emberi támogatása elismeréseként.

A sűrű szakmai programot zenés bankett vacsora követte az Uránia Csillagvizsgálóban.

A tanfolyam záró, szombati napján ismételten diaklinika keretén belül kerültek bemutatásra kórházunk tanulságos esetei, majd részben meghívott előadóktól hallhattunk a fényterápia és a biológiai terápia témakörében előadásokat. A három napos rendezvény utolsó tudományos eseménye a “Magisztrális recept TÚRA” volt mely során a kollégák testközelből ismerkedhettek oldatokkal, kenőcsökkel, krémekkel és kötszerekkel.

A szervezők külön köszönetet mondanak mindazoknak, akik emberi és szakmai támogatásukkal, aktív részvételükkel hozzájárultak a továbbképző tanfolyam sikeres lebonyolításához.

Dr. Siklós Krisztina