100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

Közlemény

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben az országosan és a régióban tömegesen jelentkező influenza-szerű megbetegedésekre tekintettel, 2019. január 16-tól látogatási tilalom lépett érvénybe.

A tilalom nem vonatkozik a gyermekét folyamatosan ápoló szülőre, valamint a végstádiumban lévő betegek hozzátartozóira, amennyiben nem szenvednek influenza szerű megbetegedésben és a védőfelszerelést viselik.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Dr. Tasnádi Géza

A gyermekérsebészet fejlesztéséért és a posztgraduális oktatásban elért eredményeiért a Pro Universitate Díj ezüst fokozatával tüntette ki a Semmelweis Egyetem Dr. Tasnádi Géza egyetemi magántanárt, habilitált címzetes egyetemi docenst.

Tovább

Zárt kéz ujjperc sérülések

A kéz ujjai általában sport tevékenység során sérülnek. A labdajátékok a leggyakoribb ok, majd a téli sportok. Nagy fájdalom ritkán észlelhető. Az egyszerű zúzódástól a szalag, vagy ínszakadáson

tovább

Jön a mikulás!

Írhatnék a Mikulás jelenség eredetéről, az őt övező misztikumról, ám most azt a szituációt szeretném kiemelni, amikor a gyermek azzal szembesül, hogy több Mikulás is van.December elején gyermekkórházunkban

tovább