100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

szechenyi2020infoblokk_also

 

Sajtóközlemény

A széchenyi 2020 program környezet és energia operatív programjának keretében  korszerűsítik A heim pál gyermekkórház egészségügyi eszközállományát

 

Megkezdődött a Heim Pál Gyermekkórház röntgen eszközállományának korszerűsítése. A kórház az Európai Uniós támogatású projekt keretében 975,39 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek keretében az eddig használt, 10-17 év közötti, nagy energiafelhasználású berendezések helyett modern, a jelenlegi eszközöknél korszerűbb energiahatékonyságú gépek kerülnek beszerzésre.

 

A KEOP-5.6.0/E/15-2015-0092 azonosító számú, energia-megtakarítást célzó eszközbeszerzési projekt keretében 2 db digitális felvétel/átvilágító röntgent, 2 db digitális mennyezeti sínes felvételi röntgent, 3 db digitális, mobil röntgent, 2 db fogászati digitális, panoráma röntgent és további 3 db felvételi és átvilágító röntgent szerez be a kórház, amelyeket az Üllői úti központban, a Madarász utcai részlegben és a Rottenbiller utcai rendelőben helyeznek el. Az új digitális gépek beszerzésével javul és felgyorsul a gyermek betegellátás, a korszerű gépek csökkentett sugárkibocsátása kevésbé terheli meg a szervezetüket, a rövidebb felvételi idő miatt bővül a kapacitás, és a régi, nagy áramfogyasztású eszközök cseréjével eredményesen csökkenthető az egy vizsgálatra jutó energiafogyasztás és a káros, üvegházhatású gázkibocsátás.

 

Az intézmény számára nagy jelentőségű, a leggyakrabban alkalmazott képalkotó diagnosztikát érintő beruházás lehetővé teszi, hogy a Heim Pál Gyermekkórház magasabb színvonalú, korszerű ellátást biztosítson a betegei számára.

 

 

További információ kérhető:

Dr. Nagy Anikó főigazgató

foig@heimpalkorhaz.hu

+36/1 210-0711