100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

Heim Pál Gyermekkórház „A” épületének energiahatékonysági beruházásaszechenyi2020infoblokk_also

 

Kedvezményezett: Heim Pál Gyermekkórház

Támogatás összege: 1.193.000.000.-Ft

Projektazonosító: KEOP-5.6.0/12-2013-0002

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.12.29.

Támogatás intenzitása: 100%

 

 

A Környezet és Energia Operatív Program KEOP-5.6.0/12-2013-0002 azonosítószámú pályázata keretében 1.193.000.000 forint támogatás segíti kórházunk „A” épületének energetikai korszerűsítését.

 

A projekt tartalma:

 

A Közép-Magyarországi Gyermekgyógyászati Centrumként működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, hiszen több szakmában csak itt van gyermekellátás. Az Üllői úton lévő központi telephelyen tizenhárom fekvőbeteg osztály, számos szakrendelő, több diagnosztikai laboratórium, gyógyszertár, tornaterem található. A korszerű diagnosztika hátteréül laboratórium, Kiemelkedő diagnosztikai ellátó helyek, a laboratórium a Röntgen és ultrahang osztály szolgál, a CT vizsgáló a nap 24 órájában a rendelkezésre áll.

A központi „A” épület földszintjén 2007-ben megnyílt az ország talán legmodernebb Gyermeksürgősségi osztálya.

A fejlesztés keretében a nyílászárók cseréje korszerű műanyag ablakokra, a bejárati portálok esetében alumínium nyílászárókra, a nyári hővédelem érdekében az árnyékoló szerkezet kialakítása, a homlokzat és lapos tető hőszigetelése, a központi fűtés-hűtés rendszerének korszerűsítése, világítótestek Led-csoportokból álló fénycsövekre történő cseréje valósul meg. A felújítás az épület jövőbeni épületenergetikailag hatékonyabb üzemeltetését, ezáltal a fenntartási költségek jelentős csökkentését hivatott szolgálni.

 

A projekt megvalósításban résztvevők:

 

Heim Pál Gyermekkórház, mint kedvezményezett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Közreműködő Szervezet

ÉPKAR ZRT és LINERA Kft, mint kivitelező

Energia Program Kft, mint bonyolító