Varázslatos világ a Heim Pál Gyermekkórházban

 

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet különleges sarkvidéki dekorációjával várja az izguló gyermekeket, ezzel téve kellemes élménnyé számukra az MR vizsgálatokat.

Belépve egy jegesmedve család vár mindenkit, körbe a falakon pedig csodálatos sarki fényekben gyönyörködhetünk. Ilyen barátságos kórházi környezetben öröm belebújni az igluvá alakított MR diagnosztikai készülékbe és egy mackóval együtt mozdulatlanul kivárni, míg „a hóvihar el nem múlik”. A csodálatos tájba burkolt szobában a műszerek észrevétlenek, a mozgalmas színek és állatok pedig minél többet szeretnének feledtetni a gyerekekre váró vizsgálatokból.

 

A gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy gyermekbarát környezetben gyermekhez értők lássák el őket és ne felnőtteket ellátó intézménybe kerüljenek. Az egyébként is nagy megpróbáltatást jelentő vizsgálatok alatt ily módon nem kell őket újabb stressznek kitenni, ezért az Intézet vezetői fontosnak tartják valamennyi gyógyító terület különlegesebb kialakítását, ahol nem kórházi a hangulat, ahol a kicsik nem félnek, mert a képek, a színek, a formák érdekesek, játékosak és egy varázslatos világba vezetik őket. Ezért döntöttünk úgy, hogy az MR diagnosztikai laboratórium vizsgáló helyiségét barátságosabbá varázsoljuk – monda el Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos.

 

Az Intézet célja az ellátásra szoruló gyermekek gyors és hatékony vizsgálata és mielőbbi gyógyítása. Úgy kell dolgoznunk, hogy a gyermekeket a lehető legkisebb trauma érje e közben, és hogy a szükséges és elérhető legmagasabb szintű tudás és technika is segítségünkre legyen. Az MR vizsgálat pedig egy mágneses magrezonancián alapuló, rendkívül megbízható képalkotó diagnosztikai eljárás, amely részletes felvételt készít az emberi testről, így segítve a pontos diagnózis felállítását, majd a terápia meghatározását.

 

2018-ban a Gyermekkórház CT készülékének látványos és kreatív dekorálása nemzetközi díjat nyert, reméljük, hogy az új és varázslatos világgá tett MR készülékünknek is hasonló sikere lesz elsősorban a gyermekek körében. Köszönjük a szakemberek csoportjainak önkéntes munkáját ebben a bonyolult feladatban; a tervező BB Design-nak, hogy ismét velünk álmodtak, a kivitelező tapetagyar.hu-nak, a Philips szakembereinek, hogy szaktudásukkal és a civil támogatóknak, akik adományaikkal segítették a megvalósítást.

 

Mindig a gyermekeket helyezzük az ellátás középpontjába a gyógyítás területén, az eljárásokban és a műszerezettségben, de az újonnan kialakítandó osztályok berendezéseiben, színvilágában is egy Európában példaértékű gyermekbarát környezet létrehozásával – nyilatkozta Dr. Nagy Anikó főigazgató.

 

 

 

Fotók: Zih Kata

Linkek:

Dekorálás videó: https://www.youtube.com/watch?v=BjlJ6AOLx0g

Díj: https://www.antalisinteriordesignaward.com/gallery-2017/heim-pal-projekt