SZÜLŐ TÁJÉKOZTATÓ LÁTOGATÁSI TILALOMRÓL

Tisztelt Szülők és Hozzátartozók!

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Tisztifőorvos 2020.március 8-tól látogatási tilalmat rendelt el valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményben, így a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben is.

A gyermekeknek változatlanul joga van ahhoz, hogy 1 fő – szülője, törvényes képviselője illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy – mellette tartózkodjon, amely az Intézetben továbbra is biztosított. További személyek kórházi jelenléte azonban nem megengedhető.

A járványveszélyre tekintettel a fertőzések elleni fokozott védelem biztosítása érdekében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe történő belépés az alábbiak szerint lehetséges:

Üllői úti Központi telephely:

 • A Delej utcai kapun a gépjármű behajtás csak a Mentők, a külön engedéllyel rendelkezők és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkező betegek számára lehetséges.
 • A mozgáskorlátozottak és kísérőjük beléptetése a továbbiakban a Járóbeteg Regisztrációs Ablaknál illetve az SBO-n folytatódik.
 • A Sürgősségi Osztályra érkezők beléptetése az I.sz. Bejáratnál elő-triage (rövid szóbeli egyeztetés és testhőmérséklet ellenőrzés) követően történik meg.
 • A járóbeteg ambulanciákra és a laboratóriumi ellátásra érkezők beléptetése az Üllői úti II.sz. Bejáraton keresztül és a Járóbeteg Felvételi ablaknál történő regisztrációt követően lehetséges.
 • Az A. épület rendelései a regisztrációt követően közvetlenül felkereshetők.
 • A G. valamint a C. épületekben lévő ambulanciákra és a gyógytornára érkezők esetében az udvarra és az Intézet területére történő belépés a szülő / hozzátartozó hőmérséklet ellenőrzése és a gyermek karszalaggal történő ellátását követően történhet meg.
 • A CT és MR vizsgálatra érkezők bejelentkezése a Sürgősségi osztályon történik.
 • Az A. épületből a szülők/hozzátartozók és betegek részére az udvarra történő kijutás csak karszalaggal vagy kórlappal lehetséges.
 • A fekvőbeteg ellátottak részére bármilyen felszerelés átadása/átvétele az adott osztállyal való telefonon történt egyeztetést követően az I.sz. Bejárat Főportánál történhet meg.

Madarász Utcai telephely:

 • A főbejárati kapun a gépjármű behajtás csak a Mentők, a külön engedéllyel rendelkezők és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkező betegek számára lehetséges.
 • A járóbeteg ambulanciákra és laboratóriumi ellátásra érkezők beléptetése a Járóbeteg Regisztrációnál illetve a Belgyógyászati Ambulancián történik.
 • A fekvőbeteg ellátottak részére bármilyen felszerelés átadása/átvétele az adott osztállyal való telefonon történt egyeztetést követően a főbejárati központi betegváróban történhet meg.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy fertőzött környezetből érkező és/vagy lázas, hurutos betegségben szenvedő felnőtt személy gyermeket lehetőség szerint az Intézetbe ne kísérjen.

A látogatási tilalom alatt a szigorított beléptetési intézkedéseket kérjük, hogy fogadják türelemmel és megértéssel, mert azok a gyermekeik és az Önök illetve családtagjaik védelme érdekében történnek.

Köszönjük, hogy megértésükkel segítik gyógyító munkánkat és egészségük megőrzését

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

vezetősége