SZÜLŐ TÁJÉKOZTATÓ LÁTOGATÁSI TILALOMRÓL

Tisztelt Szülők és Hozzátartozók!

A járványveszélyre tekintettel a fertőzések elleni védelem biztosítása érdekében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe történő belépés és látogatás az alábbiak szerint lehetséges:

A gyermekeknek joga van ahhoz, hogy 1 fő – szülője, törvényes képviselője illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy – mellette tartózkodjon 24 órában, amely az Intézetben folyamatosan biztosított. A benntartózkodó szülőnek az osztályon be kell mutatnia a védettségi igazolványát vagy a 48 óránál nem régebbi negatív COVID PCR tesztjét.

További egy fő látogató személy kórházi jelenléte látogatási időben (16:00 és 17:00 között) megengedett védettségi igazolvánnyal, vagy 48 óránál nem régebbi negatív COVID PCR teszttel melyet belépéskor a biztonsági szolgálatnak köteles bemutatni.

Az Üllői úti telephelyen a Sürgősségi Osztályra érkezők beléptetése az I.sz. Bejáratnál történik, triage esetén a COVID ellenőrző lista kérdéseit az anamnesis felvételekor kérdezik meg.

A Madarász utcai telephelyen sürgősséggel érkezők beléptetése főbejáratnál történik, a COVID ellenőrző lista kérdéseit az anamnesis felvételekor kérdezik meg a Sebészeti Ambulancián.

Járóbeteg ambulanciákra és a laboratóriumi ellátásra érkezők:

Üllői úton a belépés az Üllői úti II. sz. Bejáraton keresztül történik.
Madarász utcai telephelyre a belépés a Járóbeteg Regisztrációnál történik.
Egyéb rendelésre (Pszichológia, mentálhigiéné, állcsont-ortopédia, fogásztati prevenció…) a rendelés saját bejáratán keresztül lehet belépni.

Minden telephelyen ambuláns belépéskor minden belépőről (kísérők is) továbbra is kitöltésre kerül a COVID ellenőrző lista. Ezt követően a Járóbeteg Felvételi ablaknál regisztráció történik és a rendelések közvetlenül felkereshetők. Az ambuláns beteg gyermeket kísérők száma nem korlátozott, ha a betegellátást nem zavarja.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy fertőzött környezetből érkező és/vagy lázas, hurutos betegségben szenvedő felnőtt személy gyermeket lehetőség szerint az Intézetbe ne kísérjen!

Köszönjük, hogy megértésükkel segítik gyógyító munkánkat és egészségük megőrzését!

                Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet vezetősége