SZÜLŐ TÁJÉKOZTATÓ LÁTOGATÁSI TILALOMRÓL

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a látogatási tilalom továbbra is érvényben van!

Tisztelt Szülők és Hozzátartozók!

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Tisztifőorvos 2020.március 8-tól látogatási tilalmat rendelt el valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményben, így a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben is.

A gyermekeknek változatlanul joga van ahhoz, hogy 1 fő – szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa, vagy törvényes képviselője által megjelölt személy – mellette tartózkodjon, amely az Intézetben továbbra is biztosított. További személyek kórházi jelenléte azonban nem megengedett az érvényben lévő látogatási tilalom miatt.

A járványveszélyre tekintettel a fertőzések elleni fokozott védelem biztosítása érdekében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe történő belépés az alábbiak szerint lehetséges:

Üllői úti Központi telephely:

  • A Delej utcai kapun a gépjármű behajtás csak a Mentők, a külön engedéllyel rendelkezők és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkező betegek számára lehetséges.
  • A mozgáskorlátozottak és kísérőjük beléptetése a továbbiakban a Járóbeteg Regisztrációs Ablaknál illetve az SBO-n folytatódik.
  • A Sürgősségi Osztályra érkezők beléptetése az I.sz. Bejáratnál elő-triage (rövid szóbeli kikérdezés a csekklistában foglaltak szerint és testhőmérséklet ellenőrzés) követően történik meg.
  • A járóbeteg ambulanciákra, gyógytornára és a laboratóriumi ellátásra érkezők beléptetése az Üllői úti II.sz. Bejáraton keresztül és a Járóbeteg Felvételi ablaknál történő regisztrációt (csekklista kikérdezése és dokumentálása, testhőmérséklet mérése) követően lehetséges. A regisztrációt követően a szülő/hozzátartozó karszalagot kap.
  • A fekvőbeteg ellátottak részére bármilyen felszerelés átadása/átvétele az adott osztállyal való telefonon történt egyeztetést követően az I.sz. Bejárat Főportánál történhet meg.
  • A Pszichiátria Osztály fekvőbetegei részére bármilyen felszerelés átadása/átvétele a Delej u-i kapunál történik.

Madarász Utcai telephely:

  • A főbejárati kapun a gépjármű behajtás csak a Mentők, a külön engedéllyel rendelkezők és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkező betegek számára lehetséges.
  • A járóbeteg ambulanciákra és laboratóriumi ellátásra érkezők beléptetése a Járóbeteg Regisztrációnál történik.
  • A fekvőbeteg ellátottak részére bármilyen felszerelés átadása/átvétele az adott osztállyal való telefonon történt egyeztetést követően a főbejárati központi betegváróban történhet meg.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy fertőzött környezetből érkező és/vagy lázas, hurutos betegségben szenvedő felnőtt személy gyermeket lehetőség szerint az Intézetbe ne kísérjen!

A látogatási tilalom alatt a szigorított beléptetési intézkedéseket kérjük, hogy fogadják türelemmel és megértéssel, mert azok a gyermekeik és az Önök illetve családtagjaik védelme érdekében történnek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az Intézet egész területén a maszk használata kötelező!

Köszönjük, hogy megértésükkel segítik gyógyító munkánkat és egészségük megőrzését!

Együttműködését köszönjük!   Az Intézet főigazgatója