Fogyatékkal élő gyermekek OEP által finanszírozott fogászati szakellátása és Gyermekfogászati Szakellátás

Cím: 1131 Budapest, Madarász V. utca 22-24.
Telefon: 06 1 450 3770

Profil

Fogyatékkal élő gyermekek fogászati szakellátása altatásban!

 

Szeretettel várjuk az ország bármely területéről érkező régi és új pácienseket.

A HPK Madarász utcai Gyermekkórházában a sokéves tapasztalattal rendelkező, összeszokott fogorvosi-altatóorvosi team igen jó fekvőbeteg háttérrel  végzi a sokszor nehezen hozzáférhető kis páciensek altatás nélkül egyébként elképzelhetetlen fogászati beavatkozásait.

Ellátási profilunk elsősorban a fogyatékkal élő gyermekek ellátása, azonban lehetőség van a sajátos nevelési igényű gyermekek kezelésére is. Ambulanciánkon természetesen szívesen látjuk a speciális ellátást (altatást) nem igénylő pácienseket .

Fogászati szempontból intézményünk a fogászati kezelés teljes folyamatát végzi, a beteg első vizsgálatától az utókezelésig.

A fogyatékkal élő gyermekek fogászati ambulanciája 2017. januárjától a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai kórházába költözött át, ahol új akadálymentesített, gyermekbarát környezetben fogadjuk pácienseinket.

Cimünk: 1131 Budapest, Madarász Viktor u. 22-24, bejárat a Flesch Ármin köz felől (a Duna Plaza-val szemben) Telefonszám:06-1/450-3700

A betegek ellátása továbbra is a megszokott rendelési időben történik:

dr. Fenyvesi Szilvia fog és szájbetegségek szakorvosa, gyermekfogszakorvos:

– hétfőn, csütörtökön  8-9-ig,

-páros héten pénteken 8-13 óráig

dr. Arendt Ágnes fog és szájbetegségek szakorvosa, fogszabályozó szakorvos, gyermekfogszakorvos:

-páratlan héten pénteken 8-13 óráig

fogadja a pácienseket.

Előjegyzés szükséges, időpontkérés telefonon:

Bukus Andrea dentálhigiénikus:

-kedd, szerda 8:30-12:30, valamint rendelési időben.

Bejelentkezni rendelési időben a rendelő telefonszámán: 06-1/450-3770 vagy a 60-1/450-3700 3818-as melléken.

Az altatásban végzett fogászati kezelés hétfői és csütörtöki napokon történik, melyet
dr. Fenyvesi Szilvia végez, Bukus Andrea és az aneszteziológus team együttműködésével.

A kezelési folyamat menete:

Először  ambuláns rendelésen fogadjuk  pácienseinket. A vizsgálatot a gyermek pszichés és fizikai állapotát, tűrőképességét maximálisan figyelembe véve végezzük.

Ekkor kerül sor a  – fogászati státusz felvételére,

– az optimális kezelés lehetőségeinek megbeszélésére,

– egyénre szabott szájhigiénés tanácsadásra,

– együttműködő gyerekeknél az ambuláns kezelés elvégzésére.

Mivel egy fogászati kezelés egészséges gyermekek esetében is lelki megrázkódtatással járhat, a speciális kezelést igénylő gyerekek esetében ez fokozottan igaz, a korrekt kezelés elvégzése érdekében ezért szükséges az altatásban végzett fogászati ellátás, melyhez az ambuláns rendelésen kapják meg a megfelelő tájékoztatást és a kezelés előtti szükséges vizsgálatokhoz a beutalókat.

 

Célunk az, hogy az altatás során az összes szükséges beavatkozásra sor kerüljön., azonban ez nem mindig lehetséges. Ilyenkor a legsürgősebb, legtöbb panaszt okozó elváltozások kezelése történik meg. A még szükséges beavatkozásokra egy újabb alkalommal kerül sor.

Célunk az altatásban végzett kezelés alkalmával a gyermek fogazatának meggyógyítása:

 

– fogtömések elvégzése

– megelőző kezelések: barázdazárás, professzionális fogtisztítás

– fogkő eltávolítás

– csak végső szükség esetén: fogeltávolítás.

Az altatásban végzett fogászati ellátást követően a néhány órás megfigyelési időszak elteltével a gyermek általában otthonába bocsátható, amennyiben azonban a gyermek állapota vagy egyéb körülményei további ellátást tesznek szükségessé (távolról érkező beteg, foghúzás utáni állapot, antibiotikum kezelés, esetleges szövődmény, stb.), úgy csak másnap reggel távozhatnak osztályunkról. A szülő természetesen ilyenkor is gyermeke mellett maradhat.

Utógondozás

Az altatásban végzett fogászati kezelés befejezését követően fontos az elért fogazati állapot megtartására. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk az speciális utógondozásra, a gyakori ellenőrzésre és az egyéni szájhigiénés tanácsadás betartásának ellenőrzése, ha szükséges, ennek megbeszélése.

A rendszeres kontroll vizsgálatra az ambulanciánkon szeretettel várjuk kezelt pácienseinket, hogy az elért fogazati állapotot egyénre szabva közös megbeszéléssel megtartsuk, illetve a legkisebb probléma, szuvasodás, gyulladás esetén a kezelést minél hamarabb megkezdhessük, megelőzve ezzel a vissza nem fordítható fogbetegségeket, fogvesztést.

Az ellátási profilunk nagy részben a fogyatékkal élő gyermekek ellátása, azonban emellett lehetőség van Gyermekfogászati Szakellátás igénybevételére.

Orvosok

orvos-foto
Dr. Fenyvesi Szilvia gyermekfogszakorvos
orvos-foto
Dr. Arendt Ágnes gyermekfogszakorvos
orvos-foto
Bukus Andrea dentálhigiénikus