Közlemény

Sajnálattal értesültünk róla, hogy többen valótlan dolgokat terjesztenek és osztanak meg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetről. Tájékoztatunk mindenkit, hogy az egyetlen olyan országos ellátású gyermekkórház vagyunk, aki 7/24 órás ügyelettel és sürgősségi ellátással rendelkezik a gyermekgyógyászat minden orvosszakmájában. Eddig több száz menekült gyermeket és szükség esetén hozzátartozóikat gyógyítottunk meg, vagy biztosítottuk számukra a gyógyszereket, és soha senkinek sem kell fizetnie sem a vizsgálatokért, sem gyógyszerkészítményekért, sem pedig az egész napos élelmiszer ellátásukért.

Különös figyelemmel készültünk fel a Kárpátaljáról és Ukrajnából menekültek fogadására. Részükre többnyelvű tájékoztatót és betegfelvételi lapot készítettünk, ingyenesen hívható zöld számot hoztunk létre, ahova kérdéseikkel fordulhatnak, orvosaink és ápolóink olyan ügyeleti rendben dolgoznak, hogy mindig legyen közöttük ukránul és oroszul beszélő, lelki krízis ambulanciát nyitottunk, továbbá a Református Szeretetszolgálat segítségével fogadócsomagot (fogkefe, fogkrém, tisztálkodási és higieniai szerek, törülközők stb) biztosítunk minden szülő és gyermek részére, hogy a napokig vagy hetekig elhúzódó kórházi tartózkodás alatt is minden szükségletük meglegyen.

Orvosaink minden gyermeket ellátnak, ápolóink pedig mindent megtesznek azért, hogy a kórházban töltött napok mégis megnyugvást és békességet jelentsenek a menekültek számára. Gyermekkórházunk továbbra is szeretettel fogad mindenkit, ezért kérjük: a valósággal segítsék mindazokat, akiknek segítségre van szükségük. A valótlanságok terjesztésével elveszik a lehetőséget azoktól a beteg gyermekektől, akiket a legkiválóbb orvosaink gyógyíthatnának meg.

Köszönettel:
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet