Koronavírusos gyermekek ellátására is kijelölték a Heim Pál Gyermekkórházat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól – az új koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben – a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet járványügyi célra kijelölte és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, mint az egyetlen budapesti gyermekkórház, aki koronavírus fertőzött gyermekek ellátását fogja végezni,  már napok óta készül azoknak a gyermekeknek a fogadására és ellátására, akik megfertőződtek a koronavírussal és ezzel összefüggésben – súlyos betegségeik miatt – speciális életmentő ellátásra szorulnak.

Erre a célra a Delej utcai  önálló  gyermek Fül- Orr- Gégészeti tömb kiürítése már megtörtént, itt biztosítható legjobban a teljes elkülönítés és speciális ki- és beléptetés a járványhelyzet idejére. Ezzel a megoldással a fertőzött gyermekek jól elkülöníthetők a többi gyógyuló gyermektől a kórház teljes területén. Ebben az épületben a fertőzött gyermekek részére lélegeztetési és műtéti lehetőség is rendelkezésre áll. 

Továbbra is képesek vagyunk a betegek magas szintű ellátásra, nem kell senkinek sem attól tartania, hogy a sürgős műtéteket és ellátásokat a kórház elhalaszt. Minden olyan beavatkozást, mely sürgősségi, akut vagy a gyermekek jövőbeni fejlődését befolyásolhatja, az Intézet minden esetben elvégez. A halasztható beavatkozásokat a családokkal egyeztetjük.

A szakrendeléssel kapcsolatos tájékoztatók a www.heimpalkorhaz.hu honlapon megtalálhatók, a nem halasztható vizsgálatokra időpont egyeztetéssel fogadjuk a gyermekeket, konzultációkat pedig nem személyesen, hanem a tájékoztatókban lévő e-mail címeken,  illetve telefonon adunk. Emellett arra kérjük a szülőket, hogy amennyiben a tervezhető vizsgálatokat a gyermekorvos is halaszthatónak tartja, úgy a járványhelyzet után keressék fel szakorvosainkat, addig is tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra és a gyermekek biztonságára.

Az Intézet vezetői azonnal elkészítették mindazokat a szükséges szabályzatokat, melyek a normál eljárásrendeken felül kiemelten a járványügyi helyzetre vonatkoznak. Minden nap áttekintjük a hatósági ajánlásokat, Magyarország Kormánya által hozott döntéseket és azonnal beépítjük a napi eljárásrendekbe. Minden megteszünk a koronavírussal szembeni hatékony védekezés érdekében, a kórház dolgozói az ehhez szükséges oktatást és tájékoztatást megkapták. Mindent a legmagasabb orvosszakmai szinten lát el Intézetünk, orvosaink, ápolóink és valamennyi kollégánk ebben a nehéz helyzetben most erőn felül teljesít, sokan távol maradnak családjuktól is. 

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászat Intézetbe hetek óta kizárólag ellenőrzés után lehet belépni, mely a főbejáratokon hőmérséklet-méréssel is jár. Ez vonatkozik a kórház dolgozói állományára is. Minden telephely (Üllői út, Delej utca, Madarász utca) minden közlekedési csomópontján található több fajta kézfertőtlenítő automata, mely a megelőzést és a megfelelő kézhigiénét biztosítja. Szinte minden fekvőbeteg osztályra már kihelyeztük és felszereltük  a levegő és a felületek csírátlanítására alkalmas speciális un. “Germicid lámpákat”. Ezek az ion generátoros levegőtisztítók  negatív ionokat és aktív oxigént termelnek és alkalmasak a baktériumok, vírusok, gombák elpusztítására a levegőben és a felületeken egyaránt. A kórtermek és a várók fertőtlenítési lehetőségeit adományozóinknak köszönhetjük.

Hálásan köszönjük a sok telefont és felajánlást, mely cégektől és magánszemélyektől érkezik ebben a szükséghelyzetben. Fontos tudni, hogy nap mint nap más helyzettel kell szembesülnünk, minden nap új kihívást jelent a védekezés, amire azonnali megoldásokat kell találnunk. Adományaikat köszönjük – legyenek azok tárgyi eszközök, védőfelszerelések, nagy segítséget jelentenek! Azonban leghatékonyabb segítség ma továbbra is a pénzadomány, melyet az alábbi számlaszámokra lehet felajánlani:

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

Számlaszám: 10023002-00317708

Gyermekkor Alapítvány (Madarász utcai gyermekkórház)

Számlaszám 11713005-20067481

Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány

Számlaszám: 11714006-20461191

 

Óvják gyermekeiket és vigyázzanak magukra!

 

1

2

3

DCIM100MEDIADJI_0137.JPG