Ismét kiválósági díjat nyert a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

“Kiváló Országos Intézet” elismerő címet vehetett át Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, melyet október 8-án adtak át Budapesten a Magyar Kórházszövetség és a Medicina Fórum szervezésében rendezett XI. Medicina Konferencián.

Az ünnepélyes átadáson kiemelték, hogy a gyermekkórház, miután az elmúlt években több alkalommal is elnyerte a „Kiváló Szakkórház” díjat, idén országos intézetté válva is az élen végzett. Elsősorban magasan kvalifikált szakembergárdája, kiemelkedő minőségmenedzsmentje miatt, továbbá azért, mert jól szervezett, speciálisan képzett és összeszokott csapatokkal nyújt egyedi országos gyermekgyógyászati szakellátásokat.

A szakmai és tudományos szervezetek által kidolgozott pályázati kérdőívek elbírálása során a gyógyítás magas szakmai színvonala mellett a szövődmények alacsony száma, az oktatási és kutatási tevékenység, a fejlesztések és beruházások, valamint a költséghatékony gazdálkodás is fontos szerepet játszott. A neves személyiségekből álló szakmai zsűri – objektív minősítési rendszer alapján – 15 kategóriában ítélte oda a Medicina Évkönyv díját. A „Kiváló Országos Intézet” díjat az intézet dolgozóinak nevében megköszönve Dr. Nagy Anikó főigazgató vette át a Fórum gálaestjén Nógrádi Tóth Erzsébet programigazgatótól, Prof. Dr. Kovács Árpádtól a Költségvetési Tanács elnökétől és Dr. Velkey Györgytől a Magyar Kórházszövetség korábbi elnökétől, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójától.

Ez az ismételt kiválósági díj az intézet valamennyi dolgozójának együttes sikere.

Az egészségügyi intézmények, gyógyszertárak, egészségipari vállalatok és rezidensek mellett az idén fiatal gyógyszerészeket és kiváló medikusokat is díjaztak. Egészségügyi intézmények kategóriában így:

  • Kiváló Országos Intézet 2019 elismerő címet kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet,

  • Kiváló Klinikai Központ 2019 elismerő címet kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja,

  • Kiváló Integrált Nagykórház 2019 elismerő címet kapott Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház,

  • Kiváló Városi Kórház 2019 elismerő címet kapott a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet,

  • Kiváló Megyei Kórház 2019 elismerő címet kapott a Petz Aladár Megyei Oktatókórház,

  • Kiváló Szakkórház 2019 elismerő címet kapott a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház.

 

SKY_0797

 

 

SKY_0868