Elismerést kapni mindig felemelő érzés

„Érzésem szerint különb emberré válunk a tengernyi bánat láttán, mert segítségével végtelen bölcsességet kapunk”

Elismerést kapni mindig felemelő érzés.

Elismerést kapni egy munkahely vezetőjétől, mindig megtiszteltetés.

Elismerést kapni beteg, gyógyult gyermektől, és szüleitől ,talán a legnagyobb és legmeghatóbb gesztus, amit dolgozó kaphat munkája során. . Amikor nem csupán a munkánk, hanem a személyiségünk, a hozzáállásunk, az empátiánk kap tiszteletre méltó figyelmet és hálát. Amikor egy munkahely, egy intézmény dolgozója kitüntetésben, elismerésben részesül, sok esetben megemlítik az őt támogató, segítő kollégákat, akik egy csapatként állnak mögötte. Hasonlóan nyilatkozott Szabóné Kovács Anita, a Toxikológia-és Anyagcsere Osztályunk főnővére, aki méltán vette át „az év ápolója 2018” elismerést. Kérésemre elmondja, hogy bár nagyon meglepte a díj, és nem számított rá, nagyon hálás és boldog, hogy rá esett a választás. 30 éve járul hozzá, hogy az osztály szakmailag és emberileg sikeresen működjön. Ezt a tudást és precizitást az elődeitől tanulta, akiket hálával említ. Hogy mi a titka annak, hogy Anita mindig jókedvű, és a munkához való hozzáállása is követendő példa, így fogalmazott: „….A csapatmunka! Az együttműködés, a beteg kisgyermekek iránt érzett felelőssége-és szeretete, valamint az elhivatottság érzése……”

Kedves Anita! Ebben a szakmában a siker a kis betegek tekintetéből, a hálásan könnyes kis szemekből, a szülők, a munkatársak, a fenntartók elismerő szavaiból áll össze, valamint abból a közösségi erőből, ami a toxikológiai osztályt, és az ott dolgozók áldozatos munkáját  jellemzi

Kívánom, hogy továbbra is olyan töretlen lelkesedéssel, empátiával és szaktudással végezd a munkádat, ahogy eddig tetted, biztosítva ezzel az osztály magas szintű, mindig a gyermekekért-és szülőkért végzett önzetlen ellátást,és gyógyítást.

A Toxikológiai Osztály nevében: Sófi-Ősz Veronika

 

20180606_090241