Búcsúzunk

2017. október 7-én örökre eltávozott barátunk, kollégánk, sok száz asztmás gyerek szeretett „doktornénije”: Dr. Stéger Gabriella.

1980-ban szerzett diplomát a Semmelweis Orvostudományi egyetemen, majd a Balassagyarmati Kórház Gyermekosztályán kezdte meg gyógyító munkáját. 1983-tól a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben dolgozott, egészen a kórház 2007-ben történt bezárásáig, ezalatt az évek alatt  tett szakvizsgát csecsemő-gyermekgyógyászatból és gyermekpulmonológiából. 2007. májustól a Belgyógyászati osztály tagja lett, a fekvőbetegek gyógyítása mellett sok órában dolgozott a pulmonológia szakrendelésen, 2012-ben főorvosi kinevezést nyert. Munkáját fáradhatatlanul, hallatlan türelemmel és jó kedvvel végezte, a hosszabb ideje gondozott asztmás gyermekek és szüleik szinte családtagnak tekintették. Saját maga továbbképzésén kívül az osztályon dolgozó fiatalok tanítását is fontosnak tartotta, mindig szakított időt kérdéseik megválaszolására.

A gyermekek körében végzett munka mellett a másik nagy szerelem a sport volt: sokáig senior úszóként versenyzett, rendszeresen átúszta a Balatont, és az uszodában is megtalálta a gyermekeket: éveken keresztül baba-úszást oktatott. Barátaival hosszú biciklitúrákat tett, és valamennyiünk csodálatára télen-nyáron kerékpárral járt dolgozni. Mindig ő volt előttünk a példa, hogyan kell egészségesen élni, sportolni, ezért kétszeresen megdöbbentő volt betegségének híre. Ő ebben is példát mutatott: hallatlan fegyelme, küzdeni akarása másoknak is erőt adott.

Sajnos ebben a versenyben alul maradt…

Gabi, „Stégerdoktornéni” nyugodj békében! Nagyon hiányzol…

A Belgyógyászat-Pulmonológiai Osztály minden dolgozója nevében: dr. Gács Éva

SG kép honlapra-1