Búcsúzunk

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy 2019. április 15-én örökre eltávozott kollégánk Dr. Dima Mária Magdolna a Fogászati Prevenciós Osztályunk osztályvezető főorvosa.

főorvosnő születésnap JóDSCF315006

Főorvosnő 1975-ben szerzett fogorvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd OszB fog- és szájbetegségek szakorvosa, OszB gyermekfogászat szakorvosa szakvizsgát tett.

Pályafutását az Egri Markoth Kórház Gyermek Fogszabályozási Központban kezdte meg, ezt követően 1987-től a Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályozó Osztályának szakorvosa, majd a Szent Margit Kórház szakorvosa lett.

1996-tól az Egészségügyi Minisztérium munkatársa volt tanácsosi, főtanácsosi, majd vezető-szakfőtanácsosi pozícióban.

A Kórház vezetésének kérésére 2009-ben jött vissza a Heim Pál Gyermekkórházba, a Gyermekfogászati Prevenciós Osztály vezetőjeként, mert kiemelt fontosságúnak tartotta ő is, hogy a gyermekek fogászati betegségeinek megelőzésével kapcsolatos felvilágosítás, a gyógyító tevékenység mellett, mint a Gyermekkórház önként vállalt küldetése megújuljon és megerősödjön.

Pályafutása alatt számtalan Egyesület, Kollégium és Bizottság tagságát töltötte be.

A fogászati prevenció kérdésköre tartozott a kutatási területéhez. 2000-ben Dr.Végh Andrással társszerzőként megírta a “Fogászati Prevenciós Programot” az EFKI felkérésére.

Szervezte és koordinálta országszerte a gyermekfogászat működését, iskolákban, óvodákban végzett fogászati megelőző tevékenységet, szűréseket, felvilágosító előadásokat tartott.

Kitüntetései: 1987-ben Egészségügyi Miniszteri Dicséretet kapott (Medve László) Eger, 1998-ban MOSZI Díszoklevélben részesült a társszakmák kapcsolatfejlesztéséért. 2010-ben Pro Sanitate Díjat vehetett át Prof. Dr. Réthelyi Miklós Emberi Erőforrás Minisztertől, majd 2012-ben Budapestért Díjat kapott Tarlós István főpolgármestertől.

Nagyon szerette munkáját, nagyon szerette a gyermekeket.

Egy fénysugár volt. Szaktudása, lendülete, mosolya, kedves figyelmessége hiányozni fog.

Búcsúztatása május 6-án 16:00 órakor a Belvárosi Ferences Templomban lesz (1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8.), a templom előírásai és az altemplomi elhelyezés miatt egy szál virág elhelyezésére lesz lehetőség.

Emlékét hálával őrizzük!