ÁTADÁS

Hírt adtunk róla, hogy 2017. augusztus 10-én került átadásra az az altatógép, melyet a tavalyi év végén elindított adomány-gyűjtő akció során magánszemélyek és cégek adományaiból vásároltunk.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány képviselői Dr. Nagy Anikó főigazgatónőnek és Dr. Kiss Gabriella Intenzív és Anaeszteziológiai osztályvezető főorvosnőnek adták át a készüléket. Az átadáskor Dr. Kiss Gabriella főorvosnő elmondta, hogy nagy segítséget jelent munkájukban az Alapítványtól kapott altatógép, 5 kilós csecsemőtől felnőtt súlyú gyerekekig
megbízhatóan és a műtét típusától függő mélységben tudnak altatni.

Dr. Nagy Anikó főigazgatónő szintén örült az új, korszerű készüléknek és tájékoztatást adott arról, hogy az országos sürgősségi hálózat fejlesztése és ezen belül a Heim Pál Kórház vezető szerepe következtében megújul a kórház műtéti ellátása. Új műtőblokk és a 20 ágyas intenzív osztályos fejlesztés még sok orvosi műszert igényel a következő években.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány szerette volna, ha azok is jelen vannak az átadásnál, akik az új altatógép vásárlásának lehetőségét megteremtették. A vásárláshoz a legnagyobb támogatást köztársasági elnök úr adománya biztosította. Az átadásra meghívtuk Áder János elnök urat is. Elnök úr köszönettel fogadta a meghívást, azonban egyéb elfoglaltsága miatt, sajnos nem tudott részt venni az átadáson, ezért Nagy Bercel urat, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatóját delegálta. Igazgató úr tolmácsolta elnök úr üdvözletét és elismerését azért a kiváló szakmai teljesítményért, amelyet a Kórház fémjelez a magyarországi gyermekellátásban, s amelyhez megalakulása óta az Alapítvány is hozzájárul.

altatogep