Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehettek át kiváló orvosaink a nemzeti ünnep alkalmából

Állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár.

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE polgári tagozatát adományozták

DR. FEKETE FERENC PhD. gyermekgyógyásznak, infektológusnak, klinikai farmakológusnak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet orvosigazgatójának a gyermekek gyógyítása területén végzett országosan is kiemelkedő több, mint 4 évtizedes orvosszakmai, vezető, gyógyító, oktató és kutató munkássága, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, több mint egy évtizedes orvosigazgatói tevékenysége, a COVID 19 járvány során a gyermekek megmentése érdekében alkalmazható hazai gyógyító ellátások megszervezése, a kórházi fertőzések megelőzése érdekében országosan végzett tevékenysége, valamint az Országos Nyerges Gábor Gyermekinfektológiai és Tudásközpont létrehozásában és működésében végzett vezető orvosszakmai munkája elismeréseként.

Valamint

DR. ROSDY BEÁTA PhD. gyermekgyógyásznak, gyermekneurológusnak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet osztályvezető főorvosának a magyar gyermekneurológiai ellátásban országosan betöltött több évtizedes iskola teremtő munkássága, vezető orvosszakmai, gyógyító, oktató, kutató tevékenysége, kiemelten a hazai gyermek epilepszia ellátás, az idegrendszeri fertőzések és az országos gyermekstroke központ kialakítása és vezetése, a gyerekkori poszt-COVID idegrendszeri ellátás megszervezése és több ezer gyermek gyógyításában vállalt aktív részvétel elismeréseként.

A Magyar Érdemrend a negyedik legmagasabb magyar állami kitüntetés a Magyar Szent István-rend, a Magyar Corvin-lánc és a Magyar Becsület Rend után. Az Érdemrend fokozatait olyan személyeknek ítélik oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló példamutató tevékenységet folytatnak.

Szívből gratulálunk és köszönjük áldozatos munkájukat, büszkék vagyunk tudásukra, és példaértékű gyógyító tevékenységükre!

allami_kituntetes