XIII. Scoli-buli – 2013.09.21 OORI

A Heim Pál Gyermekkórház Ortopéd Osztályának Ép-Kéz-Láb Alapítványa és a gerincbetegségek gyógyítása és megelőzése céljából életrehívott Vertebra Alapítvány közös szervezésében immár 13. alkalommal került megrendezésre a Scoli-buli.

A rendezvénynek idén is az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet adott helyet, ahol közel száz, gerincbetegség miatt korzettet viselő vagy műtéten átesett gyermek vehetett részt. Az Ortopéd Osztály nővérei és orvosai mellett a Vertebra alapítvány munkatársai, gyógytornászok és kísérők is aktívan segítettek, többen közülünk csapatkapitányok is voltak. Az ügyességi-feladatok kitalálásában, előkészítsében mint már oly sok éve a XIX. kerület Eötvös József Általános Iskola diákjai vállaltak Csapó Alíz testnevelő- gyógy-testnevelő tanár irányításával oroszlánrészt

A résztvevő gyerekek ügyességi versenyeken mérték össze erejüket, kitartásukat és lelkesen biztatták a feladatokat nehezebben teljesítő társaiknak. A sorversenyeket követően az OORI területén tájfutásban, egyéni gyakorlatozásban, élő csocsóban bizonyíthatták rátermettségüket, majd az intézet uszodájában vizes programokkal fejeződött be a “gyermek-program”.

A szülők, kísérők, érdeklődők részére külön fórumot biztosítottunk, melyen Fazekas Béla az Országos Gerincgyógyászati Központ deformitássebész főorvosa a műtéti kezeléssel, Marschalkó Péter osztályvezető főorvos a konzervatív kezeléssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. A szülők felvetéseit követően több kérdéskört érintettünk, melynek második részében Marlok Ferenc fűzőkészítő mester, Schuster Barbara a Vertebra alapítvány koordinátora valamint a gyógytornász munkacsoport tagjai osztották meg gondolataikat.

A délután a verseny eredményhirdetésével zárult, mely után hisszük, hogy mindenki nyertesnek érezhette magát és az élmények mellett -hála a fenti alapítványoknak, a szponzoroknak- minden gyermek valamilyen kézzelfogható ajándékkal gazdagodott.

Dr Szabó Miklós Károly

m-13-scoli-buli-01 m-13-scoli-buli-02 m-13-scoli-buli-03 m-13-scoli-buli-04