Új mentőautót kapott intézetünk

Az idei évet több tudással és még több innovációval kezdtük meg.

Mivel Intézetünk ma méreteit és az ellátott gyermekek számát tekintve Európa legnagyobb önálló gyermekkórháza, ahol a gyermekgyógyászati szubspecialitások közül minden szakma megtalálható, + a COVID-19 világjárvány elleni védekezéshez, valamint a menekültellátás során felmerülő jelentős többletfeladatok miatt, saját mentőautót kaptunk az Operatív Törzstől. Hálásan köszönjük, hogy megkönnyítik vele a munkánkat, a kórházi kezelést igénylő beteg gyermekek szállítását, különösen az Üllői úti központi telephely és a Madarász utcai telephely között, ahol jelentősen megnövekedett a gyermekek irányításának és transzportjának a száma.

Egy hétvégi ügyeletekben megjelenő gyermekek száma 300-800 fő közötti, 7 telephelyen, 27 fekvőbeteg osztályon, 82 ambulancián évente 32 500 fekvőbeteg és 450 000 ambuláns ellátás és 2 millió beavatkozás történik, melyből közel 700 000 laboratóriumi vizsgálat és 128 000 képalkotó vizsgálat.

A modern, jól felszerelt mentőautó hamarosan munkába állhat. Természetesen majd időnként beszámolunk róla, hogy milyen izgalmas dolgok történnek vele, egyelőre a napokban még az ügyeleti stábok szerelik fel, a gyerekek pedig örömmel simogatják gyermekkórházunk udvarán.