Nephrológia

Cím: 1089 Budapest, Üllői út 86. A épület 1. emelet
Telefon: 061 459 9100 / 1343

Profil

Szakrendelés vesebetegek részére.

A nephrológiai ambulancia működése 2021.januártól a COVID járványhelyzet 3. hullámának időszakára vonatkozóan visszavonásig
1. Telefonos információ kérés, illetve leletről érdeklődés:

hétköznap 8-10 óra között, valamint 13-15 óra között
Tel: 061 459-9100/1343-as mellék
10-13 óra között a rendelés alatt nem adunk telefonos információt

2. Részletes betegtájékoztatót és az aktuális eljárásrendet lásd alább.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ AZ AKTUÁLIS ELJÁRÁSRENDRŐL
Kérjük OLVASSA EL az alábbi teljes tájékoztatást!

Tisztelt Betegeink!

Az új típusú koronavírus járvány miatt a betegellátás rendje mind a házi gyermekorvosi rendelőkben, mind a szakrendelőkben megváltozott, és az aktuális járványügyi helyzettől függően folyamatosan változik. Az intézkedések a betegek, a szülők és a személyzet védelmét is szolgálják. Ezúton köszönjük az eddigiek során is tapasztalt türelmüket és fegyelmezettségüket valamint a házi gyermekorvos kollégák segítségét és együttműködését!
A koronavírus járvány jelen szakaszában a járóbeteg szakrendeléseken a betegek vizsgálata szigorú előjegyzési rend szerint történik. A szakorvosi ellátás célja, hogy a rászoruló betegek időben kerüljenek ellátásra, megelőzve az egészségkárosodás bekövetkeztét, tehát továbbra is a sürgősnek ítélt esetek kerülnek személyes vizsgálatra. Azoknál a krónikus betegeknél, akiknél az orvosi vizsgálat elmaradása, illetve státuszfelmérés maradandó egészségkárosodáshoz vezethet szintén indokolt a személyes szakvizsgálat.
Az 1 hónapnál régebbi előjegyzések időpontjáról kérjük e-mailben vagy hétköznap 8-tól 10 óráig, illetve 13-tól 15 óráig telefonon egyeztessenek
Tel: 459-9100/1343-as mellék, e-mail: nephrologia@heimpalkorhaz.hu.
A továbbiakban felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben orvosi vizsgálatra vagy ultrahang vizsgálatra van időpontjuk és nem tudnak eljönni a vizsgálatra, ezt legkésőbb 24 órával előtte jelezzék e-mailben vagy telefonon részünkre, hogy a lemondott időpontra legyen esélyünk egy új beteg fogadására.

Szakorvosaink az alábbi rendelési napokon rendelnek személyesen illetve telemedicina keretében.
Ambulanciánkon vizeletminta leadás reggel 8 órától lehetséges.
Nephrológiai szakrendelés – A.épület I.emelet 123:

 

Hétfő Dr. Meichelbeck Krisztina   10-14 óra
Kedd Dr. Bíró Kinga   10-14 óra
Szerda Dr. Bíró Kinga   10-14 óra
Csütörtök Dr. Meichelbeck Krisztina   10-14 óra
Péntek Dr. Rudolf Judit   10-14 óra

 

Dr. Gombos Éva szünetel
Asszisztensek: Grószné Tóth Magdolna
Szólás-Farkas Brigitta
Ha gondozott betegnek van akut panasza, az adott időpontokban telemedicina keretében kérhet tanácsot, egyébként az alábbi eljárásrend az irányadó:

1/ Eljárás új betegek esetén
Amennyiben a házi gyermekorvos úgy ítéli meg, hogy a gyermeknek számára sürgős nephrológiai szakellátásra van szüksége, akkor a beteget sürgős beutalóval látja el. Ezt követően telefonos előjegyzés szükséges: a szülő telefonon időpontot kérhet a 06-1-4599100/1343-as melléken minden munkanapon 8-10 óra között. A telefonhíváskor legyen kéznél a háziorvosi beutaló, mert az időpont egyeztetése a beteg és a beküldő adatainak rögzítését követően a telemedicina keretein belül történik és az EESZT-ben rögzítésre kerül. Csak ezt követően adható ki időpont.
Amennyiben ennél sürgősebb ellátásra van szükség, a sürgősségi ambulancián jelentkezhet a beteg, szükség esetén osztályos felvételre kerül sor.
Ha az új beteg nem igényel sürgős ellátást (pl kivizsgálást kér az orvosa) e-mailben 5 munkanapon belül válaszolunk.

2/ Eljárás gondozott betegek esetén
Gondozott betegeink részére továbbra is változatlanul időpontot biztosítunk szakrendelésünkre. Amennyiben a kezelőorvos úgy ítéli meg, hogy személyes konzultációra van szükség, a beteg előjegyzése e-mailben vagy telefonon történik.
Telemedicina konzultáció során lehetőség van szakorvosi javaslat, terápiás javaslat, csak nephrológus által írható e-recept kiállítására is.

3/Bejelentkezés a vizsgálat napján
A vizsgálat napján a bejelentkezés a járóbeteg regisztrációban történik (A ép. fsz. II. bejárat), kérjük a pontos megjelenést. A gyermeket egy szülő kísérheti! Pretriage során az érvényben lévő check-lista alapján a koronavírus fertőzésre gyanús betegeket kiszűrik, ők a járóbeteg rendelést nem látogathatják. Amennyiben a járóbeteg regisztráció megtörtént, a szülő és a gyermek maszkban felkeresi a járóbeteg ambulanciát (A.ép.I.em.123.). A váróban kérjük a járványügyi szabályok betartását: a megfelelő távolság betartását és a szájmaszk használatát. A betegeket az előjegyzésnek megfelelően szólítjuk, törekszünk a minél rövidebb várakozási időre, azonban az időpontokban szakmai okok miatt csúszás lehetséges. A betegek ellátása a beteg állapotának megfelelő védőfelszerelésben történik. A fertőzések elkerülése céljából a betegek, kísérőik és a személyzet védelme érdekében minden betegvizsgálat után fertőtlenítés történik.

2021. 03. 17.
Dr. Meichelbeck Krisztina ambulancia vezető főorvos
Dr. Bíró Kinga főorvos
Dr. Rudolf Judit adjunktus

Orvosok