Anesztheziológia ambulancia

Cím: 1089 Budapest, Üllői út 86. A épület 1. emelet
Telefon: 06-1 459-9100 / 1360
További telefonszámok: anesztamb@heimpalkorhaz.hu

Profil

Az aneszteziológiai ambulancián történik a gyermekek altatás előtti szakorvosi vizsgálata. Altatásra gyermekkorban műtétekhez, fájdalmas beavatkozásokhoz vagy mozdulatlanságot igénylő vizsgálatokhoz lehet szükség.
Szakrendelésünkön történik a gyermekek állapotának felmérése a tervezett beavatkozáshoz. Ekkor történik a gyermek aktuális állapotának leginkább megfelelő érzéstelenítési mód kiválasztása, a szülők/törvényes képviselők és természetesen a gyermek felvilágosítása, beavatkozás előtti tanácsadása.

Az ambulancián egy altatóorvos és egy asszisztens várja a gyermekeket és szüleiket. A vizsgálat ideális időpontja a tervezett beavatkozás napjától számított 1 héten belül van. CT vizsgálat esetén a vizsgálat napján. Vizsgálat előtt a járóbeteg felvételnél kell jelentkezni. A vizsgálathoz és az esetleges vérvételhez nem kell a gyermekeknek éhgyomorra lennie, kivétel ez alól az aznapi CT vizsgálat és ehhez szükséges altatás. Kérjük hozzák magukkal a gyermek korábbi orvosi papírjait. A vizsgálat során először egy kérdőívet töltenek ki, melyben a gyermek megelőző betegségeire, esetleges altatásaira, gyógyszer szedésére, gyógyszer érzékenységére kérdezünk rá. Ezután megvizsgáljuk a gyermeket, a vizsgálat eredményétől függően döntünk a gyermek altathatóságáról. Sok esetben nincs szükség labor vizsgálatra ennek elbírálásához, de ha szükséges ezzel kiegészítjük. Ezt követően megbeszéljük az altatás, érzéstelenítés menetét és részletes felvilágosítás után kérjük a szülő/törvényes képviselő írásos beleegyezését az a altatásba.

Az új telefonszám, amin előjegyzést lehet kérni 8:00 -16:00 óra között munkanapokon: 06-1-459-9266