Anesztheziológia ambulancia II.

Cím: 1131 Budapest, Madarász V. utca 22-24. Bal szárny földszint (hátulsó rész)
Telefon: 061 450 3700 / 3846 mellék

Profil

Az aneszteziológiai ambulancián történik a gyermekek altatás előtti szakorvosi vizsgálata. Altatásra gyermekkorban műtétekhez, fájdalmas beavatkozásokhoz vagy mozdulatlanságot igénylő vizsgálatokhoz lehet szükség.
Szakrendelésünkön történik a gyermekek állapotának felmérése a tervezett beavatkozáshoz. Ekkor történik a gyermek aktuális állapotának leginkább megfelelő érzéstelenítési mód kiválasztása, a szülők/törvényes képviselők és természetesen a gyermek felvilágosítása, beavatkozás előtti tanácsadása.

Az ambulancián egy altatóorvos és egy asszisztens várja a gyermekeket és szüleiket. A vizsgálat ideális időpontja a tervezett beavatkozás napjától számított 1 héten belül van. CT vizsgálat esetén a vizsgálat napján. Vizsgálat előtt a járóbeteg felvételnél kell jelentkezni. A vizsgálathoz és az esetleges vérvételhez nem kell a gyermekeknek éhgyomorra lennie, kivétel ez alól az aznapi CT vizsgálat és ehhez szükséges altatás. Kérjük hozzák magukkal a gyermek korábbi orvosi papírjait. A vizsgálat során először egy kérdőívet töltenek ki, melyben a gyermek megelőző betegségeire, esetleges altatásaira, gyógyszer szedésére, gyógyszer érzékenységére kérdezünk rá. Ezután megvizsgáljuk a gyermeket, a vizsgálat eredményétől függően döntünk a gyermek altathatóságáról. Sok esetben nincs szükség labor vizsgálatra ennek elbírálásához, de ha szükséges ezzel kiegészítjük. Ezt követően megbeszéljük az altatás, érzéstelenítés menetét és részletes felvilágosítás után kérjük a szülő/törvényes képviselő írásos beleegyezését az a ltatásba.

Orvosok