II. számú Gyermek Belgyógyászati Osztály

Cím: 1131 Budapest Madarász V. u. 22-24. Jobb szárny földszint
Telefon: 061 450 3721

Profil

Részlegünk alapvetően általános gyermekgyógyászat, mely 15 hónapos kortól 18 évig látja el a belgyógyászati betegeket.

Jellemző ezek közül az infektológia, az immunológia, de itt történik az ideggyógyászati,  nefrológia, szemészeti, endokrinológiai, bőrgyógyászati, reumatológiai, mentál higiénés, pulmonológiai, gasztroenterológiai, kardiológiai betegek osztályos ellátása is a kórházunkban dolgozó szakorvosok irányításával.

Osztályunk egyben országos gyermek HANO központ (Hereditaer Angio-Neuroticus Oedema), így az inhibitor koncentrátum ellátást is itt biztosítjuk.

Az osztályra a felvételre két irányból érkezhetnek a betegek: háziorvostól (vagy területi ügyeletről beutalóval), illetve a szülő közvetlenül is behozhatja a kórházba betegnek vélt gyermekét. Beutaló szükséges, de sürgős esetben el lehet tekinteni tőle. Az osztályra a felvétel 24-órás, folyamatos, területi hovatartozástól függetlenül ellátjuk a betegeket.

Hamarosan olvasható lesz itt az osztály házirendje.

A szülők – bizonyos korlátozással- csaknem folyamatosan gyermekeik mellett tartózkodhatnak. Természetes igénye a szülőknek, hogy beteg gyermeküket ápolják, ezért mi is igyekszünk mindent elkövetni, hogy ezt lehetővé tegyük.

Osztályvezető főorvos

orvos-foto
Dr. Müller Brigitta Osztályvezető főorvos
immunologia@heimpalkorhaz.hu

Orvosok

orvos-foto
Dr. Priksz Tímea
orvos-foto
Dr. Dunai Szilvia
orvos-foto
Dr. Visy Beáta
orvos-foto
Dr. Fejes János
_MG_3197
Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató
efekete@heimpalkorhaz.hu