Magyar Érdemrend kitüntetéseit vehették át kiváló orvosaink a nemzeti ünnep alkalmából

Állami elismeréseket vehetett át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet több orvosa és ápolója az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztése alapján és Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár javaslatára:

DR. NAGY ANIKÓ főigazgató főorvosnak a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát adományozta a gyermekek gyógyítását szolgáló több mint három évtizedes kimagasló gyógyító-, oktató-, tudományos és vezetői munkája elismeréséül.

PROF. DR. SZABÓ LÁSZLÓ osztályvezető főorvosnak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet oktatási igazgatójának, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai tanárának a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta a magyar gyermekgyógyászat szakmai színvonalának fejlesztése érdekében végzett iskolateremtő munkája, valamint a fiatal orvosok képzése és a gyermekek gyógyítása terén egyaránt példaadó tevékenysége elismeréséül.

DR. SCHNUR JÁNOS osztályvezető főorvosnak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezetőjének a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta a súlyos, életveszélyes állapotú, intenzív gyógykezelést igénylő gyermekek gyógyítását szolgáló kiemelkedő orvosszakmai, gyógyítói munkája elismeréséül.

KOCZOR ÁGNES csecsemő- és gyermekápolónak, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekgyógyászati Osztályán kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

A Magyar Érdemrend a negyedik legmagasabb magyar állami kitüntetés a Magyar Szent István-rend, a Magyar Corvin-lánc és a Magyar Becsület Rend után. Az Érdemrend fokozatait olyan személyeknek ítélik oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló példamutató tevékenységet folytatnak.

Gratulálunk kollégáinknak! Köszönjük áldozatos munkájukat, büszkék vagyunk tudásukra, és vezetőként mutatott példaértékű emberségükre.