Február 19-e a Magyar Ápolókat Napja

Kossuth Zsuzsanna olyan szellemi örökséget hagyott ránk, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű.  Ápolónak lenni nem csak egy foglakozás. Mi azt tartjuk, hogy az egyik legszebb, de a legnehezebb hivatás is. Az ápoló magabiztos szaktudásával az orvos biztos segítője, ápolási ellátást végezve a beteg biztos támasza.

Több, min 2 éve élünk a COVID-19 járvány árnyékában. Munkánk során naponta változó elvárásokkal, és sokasodó feladatokkal nézünk szembe. Küzdünk a vírus terjedésének megállítása érdekében, közreműködünk az ellátási rendszer átalakításában, a biztonságos körülmények megteremtésében. Az ápolói helytállás a kórház teljes szakdolgozói karának az érdeme. A kórház egy csapat, ahol valamennyi résztvevő hozzáteszi a maga tudását, munkáját a cél eléréséhez, ide értve a vezetés, a szakdolgozók, az orvosok, a munkaügy, az anyaggazdálkodás, az élelmezés az ellátás, a műszak, az informatika különösen fontos munkáját.

Bár a járvány sok és nehéz terhet ró az egészségügyre és az ápolókra, ne felejtsük el, hogy mint mindennek, ennek is vannak olyan pozitív hozadékai, melyek a vészhelyzet elmúltával is velünk maradnak, és a munkánkat könnyíthetik meg.  A pandémiás kihívások az ápolás számos területén meggyorsították a fejlődést, alkalmat teremtve az újító megoldásokhoz. A koronavírus-járványból tehát sok szempontból bölcsebben, a jövő egészségügyi kihívásaival kapcsolatban felkészültebben emelkedhetünk ki, mert képesek vagyunk a mostani krízis hatására megújulni.

A MESZK Budapesti Területi Szervezete a járványügyi intézkedések elismeréseként 3 szakdolgozónkat részesítette elismerésben. Győri Krisztina, Zilahy Judit, Kapásiné Muraközi Erika tevékenységükkel példaértékűen hozzájárultak a betegek ellátásához az ápolói ellátás több aspektusában is. Gratulálunk az elismeréshez! Természetesen díjat érdemelne valamennyi kiváló teljesítményt nyújtó szakdolgozónk.

A Magyar Ápolók Napja alkalmából – Gyermekkor Alapítványunk támogatásával a megbecsülés jeléül – Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos, Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató, valamint Guti Tünde ápolási igazgató valamennyi szakdolgozó részére emblémázott, logóval és intézmény megnevezéssel ellátott színes polár kardigánt ajándékozott, a vezetők részére narancssárga, az osztályos szakdolgozók részére világoskék színben.

Külön köszönjük a BioTechUSA-cégcsoportnak azt a 6200 doboz C-, D-, multi- és várandós vitaminokból álló termékadományt, melyet a Magyar Ápolók Napjára időzítve gyártott, ezzel mondva köszönetet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet minden munkatársa számára.

Valamennyi szakdolgozónknak köszönjük az értékes, odaadó munkáját!