A gyerekek szerint „nagyon menő” lett a Heim Pál Gyermekkórház

A SONY Magyarország december óta izgalmassá tette a várakozást a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sok közösségi pontján.

Mikulás napi ajándékként 12 PlayStation konzolt helyezett el az ambulanciákra, osztályok folyosóira, valamint a sürgősségi váróba azzal a céllal, hogy mind a vizsgálatokra érkező, mind pedig a nálunk gyógyulásukat töltő gyerekeknek játékosabbá tegye a mindennapokat.

Évente fél millió gyermek fordul meg Intézetünkben 27 fekvőbeteg osztályon és 82 ambulancián, tehát elmondhatjuk, hogy nagy az érdeklődés az új játék iránt nem csak a gyermekek, de a szülők részéről is. A SONY Magyarországnak köszönhetően pedig 12 izgalmas játék játszható a konzolokon, melyen úgy látjuk, minden korosztály megtalálja a kedvencét.

Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos köszönetében elmondta, hogy az elektronikus játékok egy újfajta élményt nyújtanak a heteket nálunk gyógyuló gyermekek és kísérő szüleik részére, változatosabban telnek a napjaik, az ambulanciákon sokszor a nagy megpróbáltatást jelentő vizsgálatokra várakozva ily módon „otthon” érezhetik magukat a számukra már ismerős játékok között.

Nagy örömmel segítettünk a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek, hiszen ahogy eddig is, úgy továbbra is az a célunk, hogy játékosainknak felhőtlen időtöltést és igazi kikapcsolódást nyújtsunk a PlayStation konzoljaival. Reméljük, hogy a gyógyuló gyermekeknek és a szülőknek is tudunk néhány nyugodt és gondtalan percet szerezni játékainkkal és megkönnyíthetjük a kórházi időtöltés nehezebb pillanatait” – mondta el Sándor Csaba, a PlayStation Magyarország üzletágvezetője.

Az élet azonban még további meglepetést okozott, mert a gyermekek otthon nemigen, de a közös kórházi időtöltés miatt a szüleikkel együtt is játszanak a konzolokon, büszkén megmutatva mikre képesek, ezzel közös élményt nyújtva családtagjaik számára. Bízunk benne, hogy a sokféle társasjáték, érdekes kirakók és különleges fejlesztő játékok mellett a játékkonzolok is változatosságot hoznak a gyermekek életébe.