100 éve a gyermekekért

Kórházunk 2014-ben és 2015-ben is az Év Kórháza.

szechenyi2020infoblokk_also

 

Sajtóközlemény

A széchenyi 2020 program környezet és energia operatív programjának keretében  korszerűsítik A heim pál gyermekkórház egészségügyi eszközállományát

 

Megkezdődött a Heim Pál Gyermekkórház egészségügyi eszközállományának korszerűsítése. A kórház az Európai Uniós támogatású projekt keretében 382,15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek keretében az eddig használt, 10 éves, nagy energiafelhasználású 8 szeletes CT berendezés helyett, modern, a jelenlegi eszköznél nagyobb felbontású, 128 szeletes, jobb energiahatékonyságú gép kerül beszerzésre.

 

A KEOP-5.6.0/E/15-2015-0006 azonosító számú, energia-megtakarítást célzó eszközbeszerzési projekt keretében egy új, korszerű diagnosztikai eszközt, egy 128 szeletes, komputertomográfot (CT-t) szerez be a kórház. Az új digitális gép beszerzésével javul és felgyorsul a gyermek betegellátás, a korszerű gép gyorsabb vizsgálatot, nagyobb térbeli és időbeli felbontást tesz lehetővé, a rövidebb scannelési idő miatt a vizsgálatok rövidebb altatási idővel, illetve altatás nélkül is elvégezhetőek, bővül a kapacitás, és a régi, nagy áramfogyasztású eszköz cseréjével eredményesen csökkenthető az egy vizsgálatra jutó energiafogyasztás és a káros, üvegházhatású gázkibocsátás. A 128 szeletes CT szoftvere lehetővé teszi a sugárdózis csökkentését, amely a gyermekek vizsgálatában kiemelt jelentőségű.

 

Az intézmény számára nagy jelentőségű, a leggyakrabban alkalmazott képalkotó diagnosztikát érintő beruházás lehetővé teszi, hogy a Heim Pál Gyermekkórház magasabb színvonalú, korszerű ellátást biztosítson a betegei számára.

 

 

További információ kérhető:

Dr. Nagy Anikó főigazgató

foig@heimpalkorhaz.hu

+36/1 210-0711