Véradás a Készenléti Rendőrség közreműködésével

Beteg gyermekek számára kezdeményezett véradást a Készenléti Rendőrség a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben.A véradónap egy országos jótékonysági futás nyitórendezvénye, amellyel népszerűsítik a véradást és támogatják a gyermekkórházat.

A rendőrség „Szolgálati Agarak” elnevezésű futócsapata körbefutva Magyarországot, 1400 km jótékonysági futásra indul 2020. április 13-25. között. Készenléti Rendőrség futócsapatának vezetője, Hajnal Kornél rendőr alezredes elmondta, a jótékonysági eseményen 1400 kilométert tesznek meg 13 nap alatt. Céljuk egy széleskörű társadalmi összefogás, mellyel a Heim Pál Gyermekkórház beteg gyermekeinek gyógyulását kívánják támogatni, továbbá a rendszeres sport fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

A véradáshoz rendkívül magas létszámmal csatlakoztak a TEK, a BRFK, a BKK, a budapesti és az országos közútkezelő, a Közszolgálati Egyetem és a kórház dolgozói, továbbá vért adott a gyermekkórház főigazgató főorvosa Dr. Nagy Anikó, Dr. Bayerné Dr. Matusovits Andrea az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója is.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet köszöni mindenkinek a részvételt és az önzetlen segítséget.