Onko-hematológiai Osztály átadása

Sok éve álmodtunk arról, hogy a daganatos gyermekek biztonságosabb és élhetőbb környezetet teremtsünk. Ez az álmunk az ezt a nemes célt felkaroló alapítványoknak és a privát szférából jelentkező nagylelkű támogatóknak köszönhetően megvalósult.

A rákos gyermekek köré egy gyermek központú, a gyermekek minden igényét kiszolgáló, otthonos hangulatú, biztonságos világot alakítottunk ki. Egy olyan modern, európai trendeknek megfelelő gyermek onkológiai osztályt hoztunk létre, ahol a magas színvonalú gyógyító tevékenység biztonságos, csíraszegény szobákban is végezhető, s ahol a gyermekeknek lehetőségük van önálló, légkondicionált, fürdőszobás szobákban maradniuk hozzátartozójukkal. A gyógyítás biztonságát egy újonnan létrehozott, modern citosztatikus laboratórium is növeli, mellyel a gyógyszerek és infúziók előkészítése biztonságosabbá vált. Sokak munkájával olyan varázslatos környezetet teremtettünk, amelyben a gyermekek talán megfeledkezhetnek a kórházban megélt és eltöltött nehéz időszakról. Ezek a gyermekek betegségük révén heteket, hónapokat, akár éveket is eltölthetnek egy kórteremben. Ők sokszor kirekesztettnek, elesettnek érzik magukat, hiszen nem élhetik azt az életet, mint egészséges társaik. A célunk az, hogy odavigyük hozzájuk a világot és segítsük kommunikálni őket hozzátartozóikkal, iskolatársaikkal. 24 órás internet hozzáférést biztosítunk és minden betegnek saját eszközökkel adunk lehetőséget arra, hogy könnyebben tartsák a kapcsolatot a külvilággal. Kezelésüket a legmodernebb ágyakban, eszközökkel, szakemberek által tervezett, kellemes szín és formavilágú környezetben végezzük majd.

A rákos gyermekek személyre szabott, dietetikusok által ellenőrzött étrenddel és egyénileg kialakított pszichoterápiával foglalkoztató pedagógusok segítségével haladhatnak a gyógyulás útján. Onko-pszichológusaink speciális fény, illat, hang terápiákkal és játékos pszichodráma csoportokban foglalkoznak a páciensekkel. Ezek a gyermekek különleges odafigyelést igényelnek, amit egyénileg igyekszünk megadni nekik.

 

Az osztály kialakítását, megújítását, berendezését és a gyógyításhoz szükséges eszközöket az alábbi főtámogatók támogatták:

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 111,1 millió Ft,

Gyermekrák Alapítvány 95,9 millió Ft

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 40 millió Ft

Haemofília Alapítvány 23,4 millió Ft

 

E mellett számos támogató felajánlása és segítsége tette lehetővé ennek az álomnak a megvalósulását.

Meggyőződésünk, hogy ha az emberek összefognak és elindulnak egy irányba, akkor világmegváltó dolgokra képesek együtt. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni minden segítő felé, aki lehetővé tette, hogy elkészülhetett a Heim Pál Gyermekkórház új „Dr. Kemény Pál Gyermek Onko-hematológiai Osztálya.”