Megkapták dolgozóink a COVID-19 mRNS vakcina első oltási adagját


A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet módszertani igazgatója, Dr. med. habil Mészner Zsófia Ph.D gyerekorvos, infektológus szakorvos, illetve Guti Tünde ápolási igazgató szakmai felügyelete mellett gyermekkórházunkban felállt az az oltópont, mely három napon keresztül fogadta egészségügyi dolgozóinkat annak érdekében, hogy mindenki, aki kérte, megkaphassa a COMIRNATY COVID-19 mRNS vakcina első oltási adagját. Az Intézet a kialakított oltóponton felkészült további védőoltások beadására is.

Az oltóponton több, mint 600 fő orvosi ellenőrzését, olthatósági vizsgálatát, oltását és oltást követő megfigyelését végeztük el. Mindenki megkapta az oltáshoz kapcsolódó igazolásokat, rajta a következő második oltás dátumával.

Dr. Nagy Anikó főigazgató külön megköszönte az oltópont kialakításában, a kiváló szervezésben résztvevők munkáját és a kollégák oltásában segítséget nyújtó 6 orvos, 3 szakápoló, 9 adminisztrátor, 8 egészségügyi szakember aktív részvételét, a munkájukat segítő informatikai, finanszírozási kollégák, a kórházparancsnok, valamint a katonai segítők logisztikai támogatását is.