Koraszülöttek Nemzetközi Világnapja

Koraszülöttnek számít az a gyermek, aki a 37. terhességi hét előtt jön a világra, illetve súlya nem éri el a 2500 grammot időre születés esetén sem. Rájuk rendkívül hosszú kórházi ápolás vár és különleges bánásmódra van szükségük, azonban az ő családjaik támogatásának fontosságára is felhívja a figyelmet a koraszülöttek nemzetközi napja.

A 23-30. terhességi hét között világra jött koraszülöttek kifejezetten veszélyeztetett csoportnak számítanak, érettségüktől függően kevéssé képesek az élethez való önálló alkalmazkodásra, szerveik még nem fejlődtek ki teljesen, ezért nehéz őket etetni és hajlamosabbak különböző betegségekre. Ahhoz, hogy a koraszülött gyermekeket a lehető leghatékonyabban kezeljük, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Koraszülött Osztályán a babákra állandó figyelmet fordító csapatot dolgozik. Magasan képzett tapasztalt orvosaink és ápolóink kitartó munkája, egyedi szemléletmódja és a szülők odaadó szeretete garantálja, hogy koraszülött csecsemőink biztonságban vannak és ezt a mai világnapot ilyen csodásan tölthetik el.

Fontos tudni, hogy már ilyenkor is kiemelkedő szerepet játszik az anyatej, ami a legmegfelelőbb táplálék a koraszülött csecsemők etetésére. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet anyatejgyűjtő állomásának 50 éves fennállása alatt mindig segített anyatejhez jutni a fővárosi kórházakban ápolt koraszülötteknek, kis súlyú újszülötteknek és évente több száz otthon gondozott csecsemőinek. Ezért hálásak vagyunk és köszönetet mondunk minden anyatejadó anyának, akik segítettek a rászoruló babáknak.

IMG_3805 IMG_3803
IMG_3806