A vadásztársadalom jótékonysági adománya

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. a magyar vadásztársadalom nevében 2,5 m Ft értékben orvosi eszközöket adott át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet részére.

Az adomány 8 db légtisztító berendezés, melyek mindegyike célzottan a koronavírus-járvány elleni védekezést és a betegbiztonságot szolgálják.

Az országosan megrendezett jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 37 millió forintnyi orvosi eszközt tudott adományozni a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az adományok 19 kórház gyermekosztályára jutottak el. A mai sajtónyilvános eseményen Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője adományozó okiratot adott át Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos részére. A nonprofit szervezet vezetője hangsúlyozta, hogy felemelő érzés Európa egyik legnagyobb gyermekkórházát támogatni. Elmondta továbbá, hogy a vadásztársadalom rendkívül büszke a magyar egészségügyben dolgozókra és lehetőségeikhez mérten a jövőben is segíteni kívánják adományaikkal az orvosok munkáját épp úgy, mint a gyermekek gyógyulását.

Dr. Nagy Anikó főigazgató köszönetében kiemelte, az Intézet büszke arra a magas szakmai színvonalú ellátásra, melyhez ezek a berendezések hozzájárulnak. Kijelölt járványkórházként és országos sürgősségi és baleseti központként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet minden területen helyt áll, országosan a gyermekellátás biztos bázisa. A biztonságos betegellátás érdekében a legmagasabb szintű protokollokat kellett bevezetni, a légtisztító berendezések nem csak a betegbiztonságot adják a mindennapi gyógyításhoz, hanem egészségügyi dolgozóikat is védik.