A gasztroenterológia megváltozott munkarendje

Tisztelt Betegeink és Hozzátartozóik!

A gasztroenterológiai betegek ellátási rendje az új típusú koronavírus járvány időszakában az alábbiak szerint módosul:

A gasztroenterológiai szakrendelésen csak a sürgős esetek ellátására van lehetőség, az előjegyzett betegeket is csak sürgős esetben tudjuk fogadni. A sürgős betegek ellátására előzetes telefonos egyeztetést követően a szakrendelőben kerül sor a járványügyi intézkedések miatt kialakított beléptetést követően. A járóbeteg regisztrációban való bejelentkezés változatlanul szükséges, új betegeknek háziorvosi beutalóval, kontroll vizsgálatra érkezőknek az előző ambuláns lappal.

A szakrendelőben az erre kijelölt személyzet látja el a betegeket. A szakrendelőben minden munkanapon 9-12h között telefonos ügyeletet tartunk a 4599100/1325 melléken, itt asszisztenseink segítenek a felmerülő problémák megoldásában.

A korábbi leletek kiadása is szünetel, ezeket az EESZT-ben lehet megtekinteni, a házi gyermekorvos kollégák számára elérhető.

Kérjük, hogy akiknek az előjegyzett időpontja a korlátozás alatti időszakra esik, új időpontot kérjen ambulanciánkra az eredeti időpont megjelölésével.

A G épület földszinti részlegünkön a terheléses vizsgálatot, nyelőcső pH-mérést ebben az időszakban nem végzünk. Endoszkópos vizsgálatok csak sürgős esetben történnek. A biológiai kezelések rendjéről egyénenként egyeztessenek kezelőorvosukkal.

Sürgős betegek kivizsgálása osztályunkon folyamatosan megtörténik, a 1214-es melléken tudnak ezzel kapcsolatban egyeztetni.

A járványügyi intézkedések a megbetegedések számának csökkenését, az orvos-beteg kapcsolatok minimalizálását célozzák meg. Mindannyiunk érdeke, hogy mihamarabb visszaálljon az általános munkarend, emiatt kérjük a járványügyi intézkedések betartását!

A rendelkezések visszavonásig érvényesek.

A Gasztroenterológiai- és Nephrológiai osztály és ambulancia dolgozói nevében

Dr.Karoliny Anna, osztályvezető főorvos